On hieman hankala sanoa pitäisikö olla huolestunut vai ei, kun hautoja vain pienenee ja ihan silmissä kutistuu olemattomiin koko kana. Olen kyllä laittanut sille aika ajoin ruokaa (siemeniä ja rypäleitäkin) pesään, mutta mistä tuon tietää käykö ahmatit pöllimässä sen ruoat ennen kuin ehti tai viitsii ne syödä. Olen tosin nähnyt sen syövän ainakin rypäleitä (joissa nyt on edes vähän nestettä) mutta vaikka olen laittanut pesän seinään vesipullon, ei siitä vesi vähene. Siksipä olen huolestunut, ettei ihan itseään hengiltä haudo. Ajattelen näin, että eikö ne luonnossa elävät linnutkin makoile pesässään melko pitkään, ruoatta ja juomatta, joten eikö se sitten vain kuulu luonnon lakeihin, että syö ja juo kun on tarpeen. Vapaasti pesästä pääse liikkumaan, jos niin haluaa.

Joka ilta on katsottava, montako munaa on taas Alician alle ilmestynyt lisää. Tiedän, että Josefiina ja Alexandra käy siinä samassa pesässä munimassa ja Alicia nappaa ne saman tien alleen. On se kumma, vaikka vieressä on kaksi aivan samanlaista boxia, niin sinne on ängettävä missä on pienin tila. Eilen poistin sen yhden munan, jossa on ollut reikä jo monen monta päivää. Kyllä siellä oli kanan alku ollut tulossa, mutta sitä en tiedä miksi siihen oli reikä kuoreen tullut, ei se ainakaan niin kehittynyt ollut, että olisi itse pystynyt reikää tekemään. Odottelu siis jatkuu, vaikka tiistaina kolme viikkoa sitten haudonnan aloitti.  Uusi tila mikä odottaa kuoriutuneita tipusia, on mielestäni melko luxus boxi. Kyllä siellä porukka on käynyt testaamassa paikat, vaikka kauan taas kesti minun epäluuloisten kukkojen ja kanojen sinne uskaltautua.

Nyt en ole muutamaan päivään taas päästänyt ketään ulos, kun on niin kylmä. Pääsevät heti kun ilmat van vähän lämpenee ja aurinko paistaa. Ulkona olisi tietenkin mukavampi kuopia ja nokkia, mutta ihan murallahan tuo aitauksen maa-alue kuitenkin on. En usko, että siihen kasveilla tänä vuonna on mitään mahdollisuuksia kasvaakaan, sillä puutarhurit pitävät kyllä huolen rikkaruohoista ja kaikesta muustakin mikä siellä liikkuu tai pitäisi kasvaa.