Nyt ihan lyhyesti, illan päätteeksi: Olen melko puhki juuri tekemäni kuitenkin melkoisen työrupeaman jälkeen ja paikallislehden luvun ja editoinnin jälkeen josta aikaisemmin jo jossakin mainitsin.

Muutama kuva päivän loppusaldosta: Ovi on paikallaan, enkö sitä kyllä helposti olisi yksin saanutkaan asennettua. Onneksi sattuivat vaimoni sisko miehineen paikalle ja sain hyviä neuvoja ja apuja suvun isoimmalta ukolta. Hain kaupasta karmiruuveja mutta kas kummaa, ne eivät toimi niin kuin ajattelin. Niissä on se päällysmutteri joka uppoaa karmiin jonka sisällä kulkee säätöruuvi. Siinä ei kuitenkaan ole kierteitä kuten aikaisemmissa malleissa eli mitään ei tapahdu kun säätää. Karmin vetää niin irti ovesta, että en voi kyllä niitä käyttää. Laitetaanpa huomenna toisella tavalla.

Haettiin ohranjyviä ja olkia yhdeltä maatilalta, jossa oli kanoja mutta ei kukkoa. Kukon oli vienyt haukka viime syksynä. Olipa kanat jotenkin aivan eksyneen oloisia, ei ollut pomoa neuvomassa mitä tehdä, eikä myöskään suojelemassa.

Heiniä on levitetty lattialle pohjalle ja kuiviketurvetta kevyt kerros sen päälle. Lisään turvetta sitten pikkuhiljaa että saadaan se kestopehku talveksi valmiiksi. Päällimmäiseksi tulee vielä vähän olkia.

Tein väliaikaiset rappuset kanalaan, sillä luiska on tehtävä vasta kun on seinät laudoitettu. Sain kuvat kanoista ja kukosta, pientä jännitystä….. en näytä vielä. Nimetkin jo tuohon kirjoitin mutta nekin ovat salassa ennen kuin ovat kotona.Kuva0328.jpgKuva0330.jpgKuva0329.jpg