Nyt on siivottu, lisätty turvepehkua ja heinäolkia. Melko pölyistä hommaa tuo on, mutta kuten aikaisemmin sanoin hyvä että kaikki on kuivaa eikä sateen kastuttamaa. Lämmintä piisaa, ainakin toistaiseksi, isäntä on aivan hiki päässä tehnyt kanalan huoltohommia; tosin siihen nyt ei paljon ponnistelua tarvitse että otsa on hiessä, mutta nyt valui aivan noroina.

Sisällä puuhastelin ja kuuntelin mitä kirkumista ja linnun voihkimista kuuluu ulkopuolelta. Kurkkasin luukusta ulos ja annahan olla: siellä on Jalmari ja Salmari pienten aitauksessa aivan urakalla niitä nokkimassa. Yksi, jota en nähnyt kuka oli, oli jäänyt alakynteen, ihan mielestäni maassa maaten, kun nämä kaksi sitä tokosi niskaan ja mihin lie. Vaan siinä tuli Rolle-pojan mitta täysi ja meni tavallansa vati nurin. Siitä pystystä tuli sitten se suunniteltu eristys näille kukonpojille. Kiinni saaminen on aina oma temppunsa, mutta niin lähti yksi toisen perään hokkarit ilmassa samaan pieneen eristykseen missä ovat pitäneet lajitovereitaan monta viikkoa. Kauhea huuto koko kanalassa kun vietävä huusi ja muut säesti tarhassa. Ei siinä nyt kuitenkaan auttanut ja siellä nyt sitten ovat. Tuntuu ehkä julmalta, mutta ei tässä muu auta, ei tule rauha maahan muuten. Kovasti nuo yrittävät kokeilla verkon kestävyyttä, mutta eivät pääse läpi. Yllättävintä oli, että kun hieman oli porukka rauhoittunut, tulivat sekä Georg, Juliana että kaksi vielä kanoina esiintyvää Angelina ja Fernanda kanalan puolelle porisemaan aitauksen läpi kavereilleen. Mutta yhtäkaikki, neljä pientä kulkevat nyt pelottomana, ainakin tällä hetkellä, tarhassa, eikä niitä ainakaan vielä kukaan olevista ole jahdannut. Seurataanpa tilannetta, miten edistyy.

Pieni huomio: Georg on parin päivää sitten olleen ”keskustelun” jälkeen ollut aivan eri mies. Ei ole edes yrittänyt pölähtää jalkoihin.  Tänään oltiin emännän kanssa yhdessä aitauksessa, eikä myöskään häneen käynyt kiinni, vaikka siinä hieman kyllä tuli lähemmäs puuhastelemaan normaaleja ruohon heittelyä ja kivien kopsutusta. Josko meidän yhteiselo sittenkin onnistuisi; toivon niin.

Muutama kuva vielä kun Georg käy tarkistamassa uudet heinät, pesintäkopin ja muut paikat. Juliana, joka yleensä on vain sisällä, kävi myös ulkona. Pienet uskaltavat nyt ulkoilla, eikä ne nyt niin kovin pieniä edes enää ole. Sitten on nuo kolme julmuria omassa boxissaan odottelemassa parempia aikoja. (kuva vähän sumea, näkyi kohdistavan tuohon aitaukseen kuvan)

DSC_2324.jpgDSC_2305.jpgDSC_2318.jpgDSC_2319.jpgDSC_2322.jpgDSC_2326.jpgDSC_2327.jpg