Hieman pelkäsin mitenkähän käy kun säätiedotus ennusti oikein kuumaa päivää. Miten kanat pärjäävät, minne ne menevät suojaan ja mitä ne ylipäätään tekevät oikein kuumalla kun nyt ei ole tottuneet kovin lämpimään. Ihan hyvin nuo kuitenkin pärjäsivät. Olivat ne kyllä aika usein sisällä vaikka ei siellä nyt niin hirvittävän paljon viileämpi ollut, asteita 21C. Ovi oli auki, että pääsi taas kunnolla tuulettumaan ja läpiveto ehkä hieman viilensi koppia.

Melkoinen riesa on syntynyt pikkuvarpusista, joita on ilmestynyt yhtäkkiä tänne meille päin kymmenittäin. Muita lintuja en ole nähnyt käyvän kanojen ruokia tullaamassa, mutta nämä on siellä koko ajan. Pahinta mitä pelkään, on että ne levittävät salmonellaa ja kanani sairastuvat. Olihan niitä talvella lintulaudalla, mutta ei nyt ihan tuossa mittakaavassa. Varpuset on itse asiassa vasta muutama vuosi sitten tänne ilmestynyt, eikä aikaisemmin pikkuvarpusia ollut yhtään. Tavalliset varpuset ovat sitten taas kadonneet täysin.

Tänään hain taas lisää tarvikkeita kanalan viimeistelyä varten ja tarkoitus oli aloittaa seinien laudoitus, sisätilan kestopehkun kääntö ja lisäys sekä muut keskeneräiset hommelit. Tarvikkeet ovat edelleen lavetilla, mutta nyt peitettynä huomisen sateen varalta. Syy tähän oli se, että hakeminen kesti yllättävän kauan, oli monta paikka sekä se että kaupungin läpivievää tietä asvaltoitiin ja liikenne oli aivan solmussa pitkän aikaa. Leikkasin myös tänään koko meidän nurmikon kaikkia parmoja uhmaten ja koska ei satanut. Nurmi oli melko pitkäksi kasvanut sateisena aikana, leikkaaminen oli tosi hidasta. Aikaa siis kului niin paljon, ettei sitten ehtinyt eikä jaksanut aloittaa uutta hommaa.

Tämän päivän tipun vuoro, on Beatrice. Beatrice on yksi niistä kiusaajista, joka aina on jahtaamassa pieniä ja niitä kurmottamassa. Toisaalta se on kovin kiintynyt Georgeen ja jos nyt ihan olen ymmärtänyt, oikein flirttailee siinä lähellä alvariinsa. Huomasin kyllä, että Georgkin on vähän jo pihkassa, antoi sille tänään syötävää, jonka löysi, ja toinen huomio kukosta oli se, että se syö aina itse vain joitakin kuivanneita kasvinosia, jyviä mutta ei syö juurikaan niitä herkkuja mitä olen muille tuonut. Ei edes silloin kun muut ovat jos syöneet.DSC_2165.jpg