Niin vaihtui sitten taas kalenteri elokuun puolelle, on se kesä lyhyt, aurinkoinen ja lämmin. Radiossa taisivat sanoa että onneksi osui viikonlopuksi. Ehkäpä tämä on se kuivempi kuukausi, lämpö riittää kyllä minulle ei ole paleltanut. Minusta tuntuu ettei kanatkaan oikein tykkää jos mökissä on 30 päivällä ja sitten vain hieman viilenee yöksi. En aio laittaa mitään viilennyslaitteita kanalaan. Siksi on ihan hyvä, ettei ole liian kuuma kesä ainakaan nyt ensimmäisenä vuotena.

Pikku Elmeri hauskuuttaa kiekumisellaan. Koko aamun on kukon perässä matkinut, mutta on se ääni niin huvittavan pieni ja karhea, ehkä se siitä vielä kirkastuu. Olivat nyt ihan koko porukka osanneet omin neuvoin ulos aitaukseen. Sanoin kyllä aamulla: Aliciaa ei sitten saa jättää yksin, joten kiltistä tottelivat; joku vielä sanoi että kanat on tyhmiä eikä opi mitään, ja höpsistä.

Mari jää kotimieheksi nyt illalla ja saa nähdä miten tyypit reagoi häneen. Käytiin kyllä eilen esittäytymässä kun Mari tuli kotona käymään, eikä ole kanoja edes aikaisemmin vielä nähnyt. Kokemustahan tuolla on melko paljon isommista otuksista, kun on ollut isänsä navettaa lomittamassa, niin ja pienemmistäkin, itsellään on kerbiilejä. Hyvin kaikki menee, onhan meillä ruoat ja juomat automaateissa ettei sen suhteen ole mitään ongelmaa, pitää vaan päästää aamulla ulos ja laittaa luukun verkko paikoilleen illalla. Neljä pienintä on kyllä joka ilta joutunut laittamaan sisälle, itsestään eivät vielä näy sinne kipuavan.

Alexandra on kasvanut niin isoksi nyt ihan hetkessä. (tuo ruskea jolla on kaunis koristus peräosassa, vertaa kuvaan 26.6 artikkelissa Äkäpussi…) Nuo muut pienemmät eivät ole kovin paljon sitten mielestäni kasvanut, vaikka tuo pikku reppana Alicia on kyllä reipastunut jonkin verran. Kovin se on kuitenkin kömpelömpi muita eikä aina oikein ole mukana kaikissa jutuissa. Vähän kulkee aina myöhässä ja jää torkkumaan omia aikojaan. Hieman tuo höyhenpuku on alkanut saada normaalia tervettä ulkonäköä, eikä enää ole niin pörröinen kuin aikaisemmin. Vieläkään en oikein usko että se selviää aikuiseksi asti, mutta toivotaan parasta.   

DSC_2040.jpgDSC_2043.jpg