Ei me sitten jaksettu eilen siivota kun olin niin tuhottoman kuuma, mutta ei kai tuo päivän parin siirto suuntaan toiseen nyt maailmoja kaada. Tänään on tässä päiväsaikaan kalastusretki Uljualle, mutta katsotaan illan päälle, josko saataisiin hommat tehtyä. Pari paalia on tuossa turvetta odottamassa ja uudet heinät olisi vielä haettava tuolta metsäladon jemmasta. Nyt on ainakin kuivaa, kun on ollut viikon verran lämmintä ja aurinkoista. Ei viitsi odotella huomisen sateita, parempi kuivana laittaa. Onhan ne muovisäkissä mutta kuitenkin.

Nyt on kanoille laitettu vitamiinikuuri käyntiin ja uusia rehuja käyty tilaamassa. Enemmän valkuaispitoista, kasvattajan neuvojen mukaan ja oikeat sekoitussuhteet viljan sekä muun ravinnon kanssa, niin eikö muninta lähde käyntiin. Kaupassa ei nyt ollut sitä tiivistettä mitä hain, mutta saan nuo varmaan jo torstaina kotiin asti.

Kävin pitkän kirjeenvaihdon kasvattajan kanssa tästä pikkukukkojen kiusaamistilanteesta sekä vanha jermun Georgen aggression heräämisestä. Lähtökohta on nyt se että kanalan harmonia täytyy saada palautumaan ja kaikilla on siellä oltava tilaa ja pelotonta liikkumisvaraa, myös ihmisillä. Teen nyt alkuun sen, että nuo pienet kukot joutuvat eristykseen, ettei pääse koko poppooseen tartuttamaan tuota äkäisyyttään. Olkoon siellä sitten kunnes niille löytyy uudet tuulet. Pienet saavat sieltä nyt tulla isojen puolelle ja oppia siellä olemaan, kun ei kukaan noki eikä juokse perässä. Uskaltavat sitten uloskin ja koska suuri epäilyni siitä, että ovat kanoja, saisi sitten joskus stressin pois ja muninnan liikkeelle. Kohta alkaa jo olla siinä iässä, että mahdollisuuksien rajoissa alkaa olla. Georg kukko saa nyt vielä rehvastella kukkona tunkiolla, laulaa ja kiekua kuten tähänkin asti, mutta käytöksen on muututtava. Jos koeaika menee hyvin, peli jatkuu ennallaan. Kasvattajan tiukka linja tämän suhteen on se, että jos kukko käy ihmisen kimppuun sen päivät ovat lasketut. Kukon on väistyttävä ihmistä, on se sitten lapsi tai aikuinen. Vihaisuus saattaa periytyä, emmekä halua vihaista kukkoa, vaan mukavan kiltin ukkelin hoitamaan haaremiaan. Georg on muuten niin mukava tyyppi ja onhan se ensimmäinen kukkoni tässä meidän pikku kanalassa, tänä aamuna kaikki oli kuten ennekin ja rauha oli maassa eikä puhettakaan että olisi mitenkään elvistellyt.

Nyt fisustamaan, eli ei kai siinä muuta kuin: kireitä siimoja