Olin muutaman päivän matkoilla ja kanat olivat täällä armaan puolisoni hoidettavana. Onhan tuo tietenkin niitä lellinyt ja antanut nukkua pidempään sekä varmaankin laittanut jotakin herkkuruokia poissa ollessani. On se kumma juttu, kun on muutaman päivän poissa, niin tuntuu kuin olisivat suurin osa kasvaneet tai muuten vain muuttuneet ulkonäöltään. Alexandrasta on tulossa oikein varsinainen kaunotar ja pikku Aliciakin on nyt kasvanut isommaksi kuin Josefiina. Pikku Jooseeppi kukko siinä aamulla viritteli kiekumista, mutta oli se kyllä niin nuotin vierestä että oikein korvaan särähti. Vanha Georg aloittaa lantalaarin reunalla steppaamisen heti kun laittaa valot kanalaan ja en oikein vielä tiedä mitä tuo sitten tarkoittanee. Niin, nyt ei sitten nukutakaan enää seitsemää pidempään, vaan herätys on palannut normaali kuosiin. Hyvin ovat pärjänneet täällä, eikä Georgkaan ollut hyökkäillyt tai käyttäytynyt aggressiivisesti. Eilen olin ihan sivusilmällä huomaavinani että se kulki verkkoaidan sisäpuolella minua seuraten kun lähdin pois. Se on sellainen meillä oleva kukkoilu juttu, mitä se tekee hermostuneena kun lapsia on kulkemassa ulkopuolella, enkä sitä hyväksy kohdalleni. Toivottavasti se oli vain sellainen vahinko, kun isäntä on muutaman päivän ollut kadoksissa, muuten on taas kerran laitettava tuo arvojärjestys kohdilleen, jääpi nähtäväksi.

Olin käymässä Petroskoissa kulttuurifoorumissa joka järjestettiin nyt kuudennentoista kerran. Tämä oli osaltani ensimmäinen ja olipa varsin opettavainen kokemus. Paikalla oli paljon arvovaltaisia henkilöitä sekä ministeritasolta että kuntien eri johtotetävätasolta. Tulipahan tutustuttua muutamiin varsin mielenkiintoisiin henkilöihin kirjailijoista lähtien eri kultuuriin liittyviin henkilöihin, ihan läänin taiteilijoita myöten. Hienoja ihmisiä, hienoja titteleitä ja ennen kaikkea viisaita. En voi jättää mainitsematta, että oli todella mielenkiintoista saada käydä keskustelua Suomalaisen varapormestarin kanssa, joka ainakin minut vakuutti nuoresta iästään huolimatta. Matka oli pitkä istua linja-autossa mutta antoisa ja kuten sanoin mielenkiintoinen sekä odotukseni ylittävä.

Laitan taas kuvia kanoista jossakin vaiheessa kunhan saan näitä juoksevia asioita pois alta ja nythän on se hirvimetsästys jo alkanut että sekin vie oman aikansa aina silloin kun meillä on metsästyspäivä.