Oltiin reilu viikko lomalla ulkomailla ja meillä oli täällä kanalan ”lomittaja” sillä aikaa pitämästä kanoista huolta. Hyvin meni kaikki ja huoletta voi jättää kanat toisenkin kerran hoidettaviksi, jos itselle tulee menoa jonnekin suuntaan. Viikon aikana näyttää tapahtuvan melkoisesti, varmaan muutenkin mutta, kun on paikalla ei sillä tavalla huomaa. Nyt oli kuitenkin niin että yksi pieni kananen, kaikkein pienin oli aloittanut heti muutaman päivän lähtömme jälkeen hautomisen. Alicia keräsi kaikki munat alleen ja niitä olikin 11 kappaletta sen alla, kun tultiin kotiin. Laitoin vielä kaksi munaa lisää, jotka oletan, että Mille Fleur kanat ovat munineet. Munat olivat eri mallisia kuin muut, joten katsotaan kuinka käy. Aliciaa oli kyllä käyty vähän klopsauttamassa päähän, sillä se oli melko oudon näköinen. Lisäksi oli yksi höyhen tarttunut siten että se peitti koko vasemman silmän. Sen sainkin sitten ihan helposti pois. Myöhemmin siihen ilmestyi taas jotakin oljen näköistä, mutta senkin sain lopulta pois, kun hieman liotin lämpimällä vedellä. Samalla kun laitoin sen päähän hieman parantavaa voidetta, hoidettiin myös Alexandran päätä, jota koko ajan klopsitaan ja on aina ihan ruvella. Pitkään se onkin ollut jo ihan kalju, ja näyttää enemmän kalkkunalta kuin kanalta.

Alicia ei näy saavan olla rauhassa hautomassa, joten rakensin sille oman uuden pesän ja pienen tilan, jos vaikka niitä tipuja sitten tulisi muutaman viikon päästä. Nyt on sitten kaikki minun kanalan nurkat ja sopet käytössä, eli isommaksi tuota mökkiä ei enää saa. Mielestäni tulikin ihan hyvä tila, joka avataan käyttöön tietenkin kaikille, kun ajankohta on oikea, mutta on sitten jokin tila eristämistä varten, jos siihen on tarvetta.

Uudet kanat olivat loman aikana omassa tilassaan mutta avasin nyt portin isolle puolelle. Pientä rähinää syntyy heti kun nokkansa toiselle puolelle laittavat, mutta pari kanaa on kyllä sen puolen orrella yönsä viettänyt. Ei ne sieltä sitten uskalla tulla pois, joten olen ne nostanut takaisin omalle puolelle aamupäivisin, että pääsevät syömään ja juomaan. No aikansa kutakin ja itse on opittava kulkemaan. Helpottaa tilannetta, kunhan saadaan luukku auki ulkotiloihin. Näin täällä nyt mennään ja odotellaan päivien lämpenemisiä ja sitä syntyykö meille uusia pieniä tipuja lähiaikoina.

Valitettavasti en saa tässä blogissa näitä kuvia käännettyä pystysuuntaan :( 

WP_20160406_17_54_32_Pro.jpg

 

 

WP_20160406_17_56_23_Pro.jpg

 

WP_20160406_17_56_55_Pro.jpg