Käyn tietenkin joka ilta ”laittamassa kanat nukkumaan”. Eihän niitä tarvitse mitenkään tietenkään mihinkään laitta, sillä ne ovat menneet, tai oikeammin kiivenneet, omia aikojaan yöpuulle. Kaikki nukkuvat orrella yön, paitsi ne kanat jotka hautovat ovat kopeissaan. Nythän on meillä juuri kolme kanaa haudonta hommissa. Aurora on pienellä puolella P1 pesässä, jossa sillä on kolme ehjää munaa (yksi meni rikki ja otin sen pois). En ole antanut sinne tulla enempää, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole tilaa. Juliana on möllöttänyt ison puolen lattialla yhdessä kulmassa, ties kuinka kauan. Olin siitä jo vähän huolissani, ei oikeastaan liiku mihinkään, nuokkuu ja nukkuu vain kaiken aikaa. Muutaman kerran olen nähnyt sen käyvän jaloittelemassa ja varmasti juomassa ja syömässä. Sillä oli alkuun yksi munaa allaan, jonka otin pois. Myöhemmin kävi sääliksi ja laitoin sen alle yhden munan. Siinä vain kävi niin, että se muna oli seuraavana päivänä sudittu keskelle lattiaa, joten otin senkin pois. Muutaman kerran olen katsonut sen alle, mutta ei sillä mitään siellä ole ollut. Myös Alicia on taas vallannut ison puolen ison IP pesän, jossa hautoi keväällä kolmeatoista munaa. Se on vasta aloittelemassa, enkä ole siitä ollenkaan iloinen, vaan olen kerännyt munat pois. Noh, täytyy antaa sen hautoa muutamaa, sillä kana ei luovuta, kun on jotakin päättänyt. Katsotaan jos muutaman (3kpl) antaisi hautoa.

Nostelin taas emännät syömään haudonta hommista. Antavat nykyään kiltisti ottaa pois, käyvät syömässä ja juomassa ja palaavat sitten takaisin hautomishommiin. Julianan nostin myös, kun se oli mielestäni ollut jo monta päivää ihan liikkumattomana ja kuinkas ollakaan sillä oli tipunen allaan. Elviira on kuoriutunut varmaan viime yönä. Oudon tumma läikkä toisen silmän ympärillä, mutta hämärässä en sen paremmin jäänyt sitä ihmettelemään. Laitoin poikasen ja emon poikasboksin puolelle, vettä ja ruokaa sekä kanankalkkia poikasille siellä olikin jo. Sinne nuo jäivät, joten huomenna katsotaan tarkemmin ja laitan taas kuviakin uudesta asukistamme. Nehän, kuten tiedätte, meille syntyvät aina kanoina ja voi olla (usein on), että hetken päästä nimi muuttuu pojan nimeksi. Kevään porukan kuudesta näyttää kaksi olevan kanoja, joten kohta on nimien vaihto. Amanda oli ensimmäinen meillä kuoriutunut kana (kukko), joten olen sille luvannut, että saa olla niin kauan kuin haluaa meillä, eikä joudu pataan.

Tässä tänään 5.7.2016 otetut kuvat:

WP_20160705_12_04_17_Pro%20%282%29.jpg

Jokin tumma läikkä molemmin puolin päätä, saa nähdä mistä johtuu, en usko kenenkään Elviiraa käyneen kopauttamassa, oli niin tiiviisti emon alla ja on tosi arka. No vasta kuoriutuneet tietenkin on. Kuvat hieman sumeita, on puhelimella otettu ilman salamaa ja hieman suurennettu, mutta selvän kaiketi saa.

WP_20160705_12_04_12_Pro%20%282%29.jpg