Viime viikko oli Haapaveden kotiseutuviikko, jonka yhtenä ohjelmana oli järjestetty Kylpyläsaareen (paikallinen camping alue) lastenpäivä. Siellä oli lapsille mopon kyyditystä (etupyörän päällä istuin kahdelle) paloauto ja ambulanssi esitys. Lisänä erilaisia vanhan ajan leikkejä: kananmunan kuljetus, säkkihyppely, puujaloilla kävely, keppihevosella ratsastus ja kaikenlaista muuta. Lisänä oli tutustuminen kotieläimiin joita nyt ei kovin paljon kuitenkaan saatu aikaan. Pari ponia ja oli ja sitten meidän kanat. Jooseppi sai toimia pääkukkona muutamalle kanalle ja pikku tipu Esterille. Lisänä oli vielä huhtikuussa kuoriutuneita Amanda ja Amalia. Kyllä olivat kiinnostuksen kohteena sekä lapsille että aikuisille. Ehdottomana vetonaulana tietenkin pari viikkoinen Esteri tipu.  

WP_20160720_12_04_14_Pro%20%282%29.jpg

Muutaman aamun olen kuullut uuden kukon harjoittelua kanalan ulkotarhasta. Tänään kurkin varovasti nurkan takaa ja niin siinä kävi, että Amanda muuttui juuri tällä päivämäärällä Juliukseksi. Julius sai juhlavan lupauksen keväällä, että saa asua meillä niin kauan kuin kanoja on, oli sitten kana tai kukko, koska oli ensimmäinen tilallamme kuoriutunut kautta aikain. Nyt on Juliuksesta itsestä enää kiinni, onko se mahdollista. Jos on yhtä äreä ihmisille, kuin isänsä Georg on, on valitettavasti lupaus peruttava. Georg on tietenkin niin rakas, ettei sitä voi ihan heti vaihtaa kiltimpään, sillä se tuli meille johtaja-kukoksi ja on hoitanut hommansa ihan hyvin. Ei Georg ole paha kanoille, ei tipuille, mutta Felixistä se ei pidä ja ainahan tuo onkin orrella, kun vanha isäntä pölähtää kanalaan sisään. Aika ei ole tässä tehnyt tehtäväänsä, vaan tilanne on pysynyt samana kaiken aikaa. Ihmisille Georg onkin sitten tosi äkäinen. Vaikka on pieni, emäntä pelkää sitä. Minä pärjään kyllä, mutta melko usein meillä on välien selvittelyt. Onneksi olen niistä vielä selvinnyt voittajana ja tilanteet on saatu sovittua.

Juliuksesta tulee varmasti ihan komea kukko, joten laitan kuvia minkä näköiseksi tulee. Muutama viikko menee vielä, sillä pyrstösulat eivät ole vielä oikein kunnossa, mutta kuvia tulee kyllä; kannattaa seurata ja odotus yleensä palkitaan.