Vaikka vähään aikaan ei ole kuulunutkaan mitään, se ei tarkoita, että kanat voisivat huonosti. Ei suinkaan, ne lellipossut voi oikein hyvin. Minun pilalle lellityt kanat pitäisi olla kääpiöitä, mutta isommat kukot ei minusta ainakaan mitään käppänöitä ole. Muutamat ovat jo kasvaneet isommiksi kuin hirmumme Georg. Olipahan tuossa yhtenä päivänä oikea kunnon kukkotappelukin ulkotarhassa. En tiedä kumpi aloitti, mutta Jooseppi ja Georg ottivat melkoista erää pihalla. Kaikki muut lähtivät sisälle piiloon, kun nämä herrat ottivat matsia kehäringissä. Melko hauskan näköistä, kaulasulat pörhöllään ja toista niskasta kiinni. Välillä toinen, välillä toinen oli mielestäni niskan päällä, mutta lopulta siinä kävi niin, että Jooseppi katsoi vielä viisaammaksi vetäytyä nurkkaan ja heittää pyyhkeen kehään. Todellisuudessa karkutie johti orrelle, jossa on jonkinlainen neutraali paikka. Siellä kyllä nahistaan, mutta tappelua en varsinaisesti ole nähnyt.

Kevään pikkukukkojen aika on koko lailla lähtöä vaille, vaan eipä näy kukaan edes ilmaiseksi ottavan. Olen luvannut antaa ne, mikäli pääsevät uuteen kotiin, ei pataan. Pataan ne pääsevät kyllä täälläkin, joten haluaisin niille oman pikku haaremin ja hyvän loppuelämän. Pahoin kuitenkin pelkään, että tässä käy kuten viime syksynä, että kohta kohtaa lahtipäivä. Saivat lisäaikaa, sillä iso lauma (35) lasta on koulusta tulossa retkelle niitä katsomaan, joten saavat ainakin sen armon aikaa. Lisäksi lastenlapsia tulee taas syksy-vierailulle, joten taas vain siirtyy. Talvea en kuitenkaan kavereita voi pitää, sillä tilat ovat liian pienet. Kukot ovat kuitenkin sen verran liikkuvaisia ja vikkeliä, että pistävät kaikki hyrskyn myrskyn, jos niitä on liikaa. Tällä hetkellä on 7 kukkoa ja uusista muutaman kuukauden vanhoista en vielä tiedä varmaksi. Näyttää vahvasti siltä, että Elviira ja Esteri ovat kanoja. Vielä on liian aikaista sanoa Fannista ja Friidasta, mutta mahdollisuudet kanoiksi ovat melko suuret.

Laitan taas kuvia, kunhan joudan. Meidän Julius ”Cesar” se vasta komea poika onkin, eikä ole Mille kukko Elvis ”Aron” myöskään hassumman näköinen. Kuvia kuitenkin vähän myöhemmin.