Näin se vuosi taas on taittunut Itsenäisyyspäivään asti. Aamulla ei kovin nukuttanut ja katselin, oliko säätiedotus pitänyt paikkaansa. Olihan se ja tarkoittaa sitten sitä, että pakkasta on -23C, joka on niillä rajoilla mitä lämmityslaitteet sietävät kanalan plussalla pysymiseen. Ettei ensinnäkään asuintalo jäähtyisi liikaa, laitoin takkaan heti tulet ja kahvin keittoon. Kanalaan menen vasta normaaliin aikaan klo 8:00 näin talvisaikaan, joten olkoon siellä nyt vielä nukkumassa. Laitan sitten lisälämmittimen, jos on mennyt miinukselle. Ei kai siinä taas muuta, vaan veden on pysyttävä sulana, kuten oli viime talvenakin. Kävihän pakkanen viikon ajan silloin alle kolmenkymmenen ja se teetti niitä ongelmia saada pysymään plussalla. Eiköhän tässä kuitenkin jotenkin pärjätä.

Vielä on sitten kukot elävien kirjoissa ja emäntä meillä jo patistaa, että olisi saatava rauha maahan kanalaan. Tiffanylta on hieman pyrstön kohdalta nypitty höyheniä, joten taitaa sitten olla se kaiken syrjityin tyyppi, tällä hetkellä. En ole kyllä nähnyt kenenkään sitä kurmottavan, mutta melko alakuloisen oloinen näyttää olevan. Ehkä tilanne muuttuu, kun kukot lähtevät. Välillä aina joku olisi haluamassa jonkun linnun. Viimeksi oli yksi rouva kylältä kanaa vaille. En vain voi antaa hänelle kanaa, koska tiedän siellä olevan maatiaskukon, joka on liian iso heppu meidän tytöille. Olisi hävitettävä isot ja vaihdettava käppänöihin kokonaan, kukkoineen kaikkineen. Enpä ole kysynyt, mutta sen teen kuitenkin ennen kuin tulee lahtipäivä.

Itsenäisyyspäivä menee sitten kotona, jos ei lauhdu pikaisesti. Oli tarkoitus ihan piipahtaa kirkossa ja sankarihautojen seppeleen laskussa, ihan valtuustoviran puolesta, mutta se jää, jos on liian kylmä. Itse olen nyt hieman siinä ”kinthaalla” tuleeko flunssa päälle vai ei, joten ei väkisin viitsi itseään vilustuttaa. Vaihtoehtona on siis katsoa ohimarssi Kajaanista ja Tuntematon Sotilashan menee nauhalle, joten perinteisesti katson sen sitten, kun on päivällä tilaisuus. Illalla luonnollisesti linnanjuhlat, vaikka eilen uutisissa maahanmuuttajien haastatelun tulos: Että voiko tyhmempää olla kuin katsoa toisten bailaamista ja juhlintaa syöden itse perunalastuja telkkarin edessä. Niin no kaikel taval….. tapansa kullakin, vai mitä? Minä ainakin katson kateellisena, jos siellä olisi joku kaveri taas päässyt juhliin.

Kunniamerkkejä ei sitten tullut, eikä ylennyksiä, joten niitä ei siis taaskaan ole ansaittu. Mitäpä niistä, minun kunniamerkki on se, kun kanalassa on kaikki hyvin, eikä muutenkaan ole juuri isompia ongelmia. Kaikkiaan on ihan hyvä olla, joten Hyvää Itsenäisyyspäivää 99:nen kerran itse kullekin!