Eilen kävin lyhyen neuvottelun maatilan emännän kanssa, jonka koira oli tappanut kaikki kanat eikä jäänyt kuin yksi kukko henkiin. Oli jo aikaisemmin puhetta, että meiltä voisi tilalle ottaa kanan. En kuitenkaan asiasta innostunut, koska tiesin kukon olevan maatiaiskukon kokoinen. Meidän pikku käppänät tulisi tällaisen hirmun tallomaksi, joten asia jäi sikseen. Nyt kävi kuitenkin niin, että iso kukko saa lopputilin ja meiltä lähtee uuteen kotiin Julius ja Aurora. Aurora kun on melko hyvä munimaan ja lopulta myös hautomaan, niin uudessa kodissa voisi loppukesästä olla jo isompi porukka koolla. Hyvä, että pääsevät uuteen paikkaan, kas kun meillä alkaa olla niin täyttä. Kolme muuta ylimääräistä kukkoa saa myös pikapuoliin lopputilin meillä, mikä lähtökohtaisesti tarkoittaa pataa.

On se aina niin vaikea paikka niitä ukkeleita klopsauttaa, kun ovat niin mukavia heppuja. Tosin ne ovat nyt liian paljon meidän pikku kanojen kimpussa, eikä meillä ole juurikaan munittu kohta kolmeen viikkoon. Tavallaan ihan hyvä, sillä hieman tähtäsinkin sellaiseen rauhallisempaan ajankohtaan, että sai antaa lääkkeet ulkoloisten häätöön. Eläinlääkäri suositteli, ettei munia syötäisiin vähään aikaan lääkityksen jälkeen, joten karenssi alkaa olla nyt loppu ja muninta voisi sitten alkaa normalisoitua. Täytyy taas aloittaa vitamiinikuuri ja katsoa hieman, että ruokapuoli olisi enemmän sellaista mikä edistäisi munintaa. Rehuahan kanat syövät meillä pääasiassa, mutta kuten kaikki tietävät ovat poispilattuja lellipossuja ja saa kaiken aikaa kaikkia herkkuja, kuten kuorittuja auringonkukan siemeniä, leipää, pulla ja vaikka mitä ruoan tähteitä, joita meiltä jää. Kaikki näyttää kuitenkin kelpaavan.

Joulun jälkeen sitten tulee tälle muutto pariskunnalle lähtö uuteen kotiin, joten joulun ovat vielä kotona.

 

Aurora%20ja%20Esteri%20poikanen.jpg

Aurora Esteri poikasen kanssa loppukesästä

 

Julius%20elokuussa%202016.jpg

Julius poseeraa elokuussa ja oikealla alhaalla Elvis Aron makoilee raukeana. Julius on nyt todella komea poika ja olen iloinen että saa jatkaa eloaan uudessa paikassa kanansa kanssa.