Eilen olin iltapäivän poissa kotoa erinäisissä kokouksissa, joten emäntä kävi viemässä iltapäivän välipalat kanalaan. Kanala oli yltä päältä turvepölyssä, kun siellä oli kova meininki päällä. Pikku Felix oli kaiketi ottanut pinnat, kun Georg kävi hänen rouvaansa Micheliä hätyyttelemässä ja juoksutti ympäri kanalaa. Sen itse kyllä näin, eikä tuohon ole minun asia puuttua. Michel, joka oli aloittamassa hautomista, oli valinnut huonon paikan pikkuboksin lattialta. Georg pomppasi alas orrelta ja suorin jaloin kanan kimppuun. Väistöliike, pari kierrosta kanalan lattiaa   - jalat melkein enemmän ilmassa, kun koskettaen – kiertäen ja sitten hyppy rappusien kautta orrelle suojaan. Enempää en aamulla nähnyt, mutta otaksun, että tämä oli Felixille viimeinen pisara. Se on karttanut Georgea, joka on isompi, kaiken aikaa ja itse joutunut istumaan orrella eräänkin tunnin. Ulkona se ei viime kesänä käynyt ollenkaan, vaan viihtyi vain sisällä. Poikkeuksena muutaman kerran, kun löysin sen kurjan näköisenä värjöttelemässä katoksen katolla. Joka kerta sen vein takaisin, sillä tiesin, ettei se sieltä oman tahdon mukaan ole tullut, vaan vauhdilla.

Emäntä kertoi nähneensä nurkkaan ajetun Georgen, jota Felix mottasi parhaansa mukaan turpiin. Julius tuli sinne vielä härppimään ja antamaan oman osansa. Lopun päivää ja iltaa vanha mestari istuikin sitten orsihäpeässä. Ajattelin sen olleen jonkinlaisen hetkellisen heikkouden merkin, mutta kyllä se oli tänään taas kokouksien välissä käydessäni tilanne se, että kaikki muut olivat lattialla paitsi Georg orrella. Ei siinä muu auttanut, kun laittaa se sivuboksiin turvaan ja kaveriksi oman lemmikkikanansa Julianan. Pidin sitä hetken sylissä, ja olihan se tosi säikky. Äänteli kummasti jota en ole ennen kuullut, mutta ihan ehjän näköinen päälle päin.

Eipä Georg oikein osannut asettua yöpuulle, joten nostin molemmat tyypit orrelle. Georg pomppasi siitä heti kuitenkin alas ja kärkkyi isolle puolelle. Avasin portin ja sinne se meni orrelle nukkumaan. Juliana jäi yöksi mihin se laitoin. Saapa nähdä mitä aamu tuo tullessaan. Tällaisella jännitysnäytelmällä täällä nyt mennään.