Tänään oli taas sellainen päivä, jolloin kanalassa tapahtui muutoksia. Fanny ja Friida muuttivat uuteen kotiin Kajaaniin. Nyt on sitten tämän vuoden kiintiö lähtenyt eteenpäin.

Uusia tipusia on kuoriutunut: Alicialle kuoriutui 11.5 Elena ja sitten Esterille ensin 30.5 Natasha, lisäksi 31.5 Olga ja Dinushka. Juuri kun pääsin taas hehkuttamaan, että kanalassa on 14 kanaa ja kaksi kukko niin kaksi sitten lähti. Nyt on siis Kaksi kukkoa Mille Fleur Felix kukko ja Kääpiö Cochin Julius Cesario kukko, joka on kanalan pääjehu.

Kaksi kanaa hautoo: Josefiina ja Elviira, joten lisää tulee taas kohta. Josefiina on ollut sen verran pitkään jo haudonta hommissa, ettei mene kauaa ennen kuin kuoriutuvat. Alician poikanen menee jo kovaa vauhtia muiden mukana, joten siitä ei ole huolta, mutta pari viikkoa siihen aina menee ennen kuin olen päästänyt isolle puolelle. Paikkoja on vähän, joten toivottavasti kaikki ei kuoriudu yhtä aikaa, olen ihan liemessä missä niitä lämpölampun alla pidän. Katsotaan, kyllä kaikki aina jotenkin on järjestynyt.

Nämä yllä olevat uudet ”kanat” saattavat siis muuttua vielä kukoiksi, mutta toivotaan että suurin osa olisi kuitenkin kanoja. Kukoilla kukon vähän vähemmän markkina arvoa, eikä niitä voi näköjään pitää pitkään kanojen kanssa sekaisin. Pistävät koko kanalan mullin mallin ja siitä syntyy kauhistuttava stressi koko porukalle.

Hienosti Esterikin huolehtii poikasista, ensikertalainen kun on. Alicia on vanha tekijä, joten se osaa hoitaa kanat. Sääli, että nyt vain yksi kuoriutui, oli siirretty pikku pesään rauhaan, mutta oliko sitten, että jätti munat oman onnensa nojaan, kun poikanen lähti sieltä seikkailemaan. Olivat olleet melko kylmiä yön jälkeen, kertoi meidän emäntä, joten olisiko sen vuoksi menneet pilalle. Oli miten oli, elämä on kanamaailmassa tällaista.

WP_20170530_17_39_31_Rich.jpg

Esteri topakkana kananpojat allaan lämpimässä.

WP_20170530_17_39_59_Rich.jpg

Natasha kuoriutumisen jälkeisenä päivänä. Kovin on jo reippaan oloinen.

WP_20170531_21_18_06_Rich%20%282%29.jpg

Tässä nämä oikealta vasemmalle: Natasha, Olga ja Dinushka.