Pakkasöitä ollut jo viikon verran joka yö ja nyt on kanalan lämmöneristys testissä. Minusta tuo kestopehku ei ole lähtenyt käymään eli en usko siitä olevan mitään apua lämmön suhteen tälle talvelle. Parhaimmillaan on ollut -10C mutta sisällä on +5C parin lämpölampun avulla, jotka olleet puoliteholla. Ei taida ihan suoraan olla verrannollista että -20C täydellä teholla olisi saman verran, ehkä viisaammat insinöörit tietävät kaavan. Olisi vielä se yksi öljytäytteinen lämpöpatteri varalla, mutta kai se on hankittava se putkilämmitin vaikkapa vain varoiksi, kun ei ole aikaisempaa kokemusta ole miten lämpö talvella pysyy plussalla.

On nuo kanat sellaisia taistelijoita kun istuvat orrella. En oikein tajua miksi koko ajan on nahisteltava. Jooseppi on vähän väliä kopauttamassa jotakin, mutta Alexandra ei näy antavan periksi, vaan antaa kyllä nyt oikein emännän tavoin takaisin ja ihan kuin jotenkin vähän puolustaisi pienempiä kanoja. Matruuna Juliana ei välitä pätkän vertaa oikeastaan mistään, vaan kököttää Georgen vieressä apaattinen katse naamassa. On se kummallista ettei tuo ole saanut munittua yhtä ainokaista munaa vaikka alkukesästä jo meille muutti. Olen kyllä kaikki piilot kurkkinut, että ei mihinkään ole niitä piilottanut, tosin olisihan sen jossakin vaiheessa möllötettävä niitä hautomassa ainakin aika ajoin. Pienistä keväisistä kanoista en nyt sitten tiedä. Mitä muilta olen kuullut, onhan ne jo melko aikaisessa vaiheessa muninnan aloittaneet. Georg kyllä paineli yksi aamu Alician perässä pitkin kanalaa, kun tuo ensimmäisenä pompahti lattialle, missä saalistaja Georg odotteli uhriaan. Testosteronit tapissa ajoi kanaa takaa ja eleistä päätellen, oli sitä kyllä polkemassa.On se kuitenkin sen verran nopeaa toimintaa, että tiedä vaikka kerkisikin nykäistä, selässä kun kävi.

Pitäisi keksiä jotakin pikku puuhastelua kanoille, että niillä olisi nyt sisätiloissa muuta tekemistä kuin toistensa kiusaaminen, kun taitaa ulkona liikkuminen olla seuraavan kerran sitten vasta ensi keväänä ellei nyt ihan lämpene vielä keli. Saapa nähdä miten Mirronkanala selviää talvesta, on se vähän haastavaa mutta eiköhän me jotenki pärjäta.