Olin taas kerran muutaman päivän eteläsuomessa lasten ja lastenlapsia morjenstamassa. Täällä oli kaikki sujunut melkoisen hyvin. Vaikka Georg olikin uhitellut emännälle, niin lopulta pärjäsivät ihan hyvin. Toin kanoille vähän tulijaisiakin: puntin hirssiä. Aluksi tuo näytti olevan hieman pelottava, kun roikkui verkkoseinässä kiinni, mutta nyt on joka murunen syötynä, muutama korsi enää pystyssä.

Kumma juttu mutta kun tulin eilen kotiin ja kävin kanalassa, kaikki oli ihan hyvin ja rauhallista. Tänään aamulla ihan normaalit aamutoimet mutta nyt päivällä Georg oli taas aivan raivona. Heti kun avasin oven, huomasin, että nyt ei kaikki ole taas kohdillaan, kun seistään toivottamassa tervetuloa rinta rottingilla. Tiesin tietenkin missä mennään ja ehdoin tahdoin, astuin kanalan puolelle. Kyllä se taas vaan oli just sitä mitä ajattelinkin: siinä se taas yritti ottaa asentoa, että hyökkäänpä tuon äijän kimppuun. Pakko se oli lopulta ottaa kiinni ja ihan syliin asti. Yritti mokoma nipistää, tai nyt vaikka sitten purra, mutta melko heikko teho tuossa pikku nokassa on, eikä se nyt tehnyt edes kipeää. Juttelin rauhoittavasti ja katseltiin yhdessä vähän ympäri koko kanalaa. Otettiin jopa selfie, vaikkakin oltiin molemmat jo melko rähjäisessä kunnossa.

Sitten se päivän jymy ylläri: pienellä puolla on sellainen pikku jakkara, tai taso, jonka tein vesiastiaa varten. Vesiastiaa ei enää tarvitse, joten pelkkä taso on jäljellä. Sen päältä ovat käyneet syömässä, sillä siellä on pieni katosta roikkuva ruoka-astia. Ailcia siellä hyppeli, eikä tahtonut päästä ulos pienestä aukosta, joka on verkkoseinässä. Heinät jotenkin painunut kasaan, niin siihen aukkoon on vähän hypättävä. Siirtelin vähän olkia ja ajattelin että laitan sen tason siihen aukkoon, kaivavat kauheita poteroita, eikä sieltä pääse kunnolla liikkumaan edes takasin. Voi herra jessus, tason alta löytyi 11 munaa. Alexandra puuttui, kun tulin kanalaan, mutta ajattelin että se on pesässä. Sinne pääse yhteen nurkkaan sillä tavalla, ettei ovelta näy. Kyllä ne ovat niin ovelia, että on päässeet jymäyttämään isäntää aivan kertakaikkisesti. Käyvät mukamas munimassa pesään, ihan selvästi harhautukseksi ja loput tänne omaan talteen. Eihän niitä munia nyt enää voi ottaa, kun ei tiedä kauanko ovat olleet. Onkohan kuitenkin niin, että munijoita on sittenkin enemmän kuin kaksi? Koko kuukauden saldo oli 28kpl ja nyt nämä 11 munaa. Katsotaan nyt sitten, tuleeko meille jossakin vaiheessa perheenlisäystä. Ovelia ovat, en voi muuta sanoa.        WP_20160202_14_55_24_Pro_LI.jpg