Aamusta kävin lyhyen poisaolon eli Helsingin reissun jälkeen herättämässä kanat, no ainakin laittamassa niille valot. Normaalit aamutoimet: Georg viuhtoo mennä edes takaisin lantalaatikon reunalla, että saa kaikki hereille, sitten lattialle odottamaan, että joku kana uhri uskaltaa tulla alas. Kävin vaihtamassa yhteen astiaan vedet ja harmikseni totesin, että kylmässä liiterissä olikin vitamiinipullo mennyt jäähän. Ei siinä mitään, pullo mukaan ja takaisin kanalaan. Laitan sitten vitamiinit, kun puteli on sulanut. Kappas vain, Georg olikin katsonut Josefiinan olevan valmiina aktiin, joten polkaisi sitten tämän pikaisesti. Aspirantti Jooseppi ei näy oikein pitävän siitä, mitä vanha kukko touhuaa ja näyttää hyökkäävän sen kimppuun, kun akti on parhaimmillaan. Saapa nähdä koska tulee valtataistelu. En ole aikaisemmin nähnyt näiden kukkojen kehitystä poikasesta, joten saapa nähdä miten käy. Normaalistihan nuo ovat aivan sulassa sovussa.

Josefiina tajusi varmaan, että on nyt oikea kana ja se olisi sitten alettava muninta hommiin. Sinne tuo paineli portaita pitkin pesään. Nyt jo tunne tuon kaakatuksen ja tiesin, että tänään se munii. Kävin sitten myöhemmin katsomassa, niin siellä matami möllötti ja varmasti ajatteli, että minäpä alan sitten tätä ensimmäistä munaani hautoa. Ei se nyt kuitenkaan minua nokkaissut, kun katsoin mitä sen alta löytyy, joten otin törkeyttäni munan talteen ja rouva hippasi siitä sitten takaisin muiden joukkoon. Jotakin se tietenkin niille kertoi, kun kamalan mekkalan taas nostivat. Etunenässä taas Jooseppi ylös orrelle ihmettelemään ja hermostuttamaan muut. Tiedä sitten teinkö oikein, mutta luulen, että ei montaa kertaa anna ottaa munaa altaan pois, jos aikoo hautomista aloittaa. Ehkäpä joku neuvoo, miten tulisi toimia.  

Olipa siis mukava loppu tämän vuoden viimeiselle päivälle. Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2016 teille kaikille! Koetan pitää teitä ajan tasalla mitä meille kuuluu pitkin kevättä. Laitan pienen filminpätkän FB sivuille, tänne en osaa sitä laittaa tai sitten se ei ole mahdollista.

DSC_3120.jpgDSC_3122.jpgDSC_3124.jpg