Kuten niin paljon pelkäsinkin, oli kahden kanan Ekateriinan ja Nadjan päivät luetut. Vaikka kuinka yritin hoivata ei Nadja siitä tokentunut, vaan meni päivä päivältä huonompaan kuntoon, eikä siitä sitten selvinnyt. Ekatariinan kanssa ei ollut vaihtoehtoja, sillä tietoni mukaan taudista ei voi parantua, joten se lähti vehreimmille laitumille ja pehmeämmille orsille, niin kurjalta kuin se kuulostaakin.

Nyt on melko vilske menossa, sillä kaikki saavat taas liikkua vapaasti, missä huvittaa koko kanalassa. Ei ole sairastupaa eikä ”vauvalaa” vaan kaikkiin koppeihin on pääsy. Kovasti vain alkaa hormonit kukoilla hyrrätä ja kyllä siinä Felix on taas jäänyt alakynteen. Tarkoittaa lähinnä sitä, että tarkkailee pääasiassa orrelta tapahtumia. Olen laittanut sille sinne orren viereen astian, että saa kuitenkin syödäkseen, mikäli muut ei anna sille sitä mahdollisuutta. Vesikippo sinne on vielä laitettava ja sen jälkeen onkin vähän niin kuin kahden kerroksen väkeä meidän kanalassa.

Muninta on taas lähtenyt käyntiin ja varoaika on ummessa loiskarkotuksesta, joten munia voidaan taas käyttää. Tähän asti ne muutamat mitkä ovat munineet, ovat palautuneet keitettynä pikku kavereiden ruoaksi. Kyllä siinä melkoinen papatus käy, kun munia saavat syödäkseen. Valkuaiset ovat kovin suosittua Kaisan ja Santran mielestä ja vikkelyyttään ehtivät ennen aikuisia sitä aina nappaamaankin, kun munat ensin kuorin ja laitan jakoon. Muninnan lisääntyessä, ja koska niitä taas voi syödä, menevät munat nyt parempiin suihin, eli ne syödään itse. Pääsiäinen on tulossa ja talo täyteen porukkaa. Porukkaa, jotka odottavat saavansa oman kanalan munia, joten en aloita vielä kalkkijalkojen hoitoa. Vasta pääsiäisen jälkeen alkaa hoitourakka, sillä lääkkeet on nyt saatu, eikä vaiva ole hengenvaarallinen. Osalla sitä on ollut jo jonkin aikaa, mutta huomasin sen ongelman laajuuden nyt vasta, joten lellikit on hoidettava.

Paikallisessa Haapavesi lehdessä oli tänään harrastus kolumnissa juttua Mirronkanalasta pääsiäisen ollessa ovella. Kävivät haastattelemassa ja ottivat muutamia kuvia. Ihan mukava juttu käykää lukemassa. En tiedä näkyykö linkin kautta, mutta yrittäkää 😊

https://www.kp24.fi/lehti/haapavesi