Viime päivät ovat olleet aivan mielettömän kylmiä. Päiväsaikanakaan ei nouse lämpö päälle -25C, joten kovin on holotna tällä hetkellä. Viime yö oli kaiken kylmin ja aamulla olikin ennen auringon nousua -33,5C. Kanalassa alamme olla pienissä ongelmissa. Nyt kävi niin, että pieni määrä kanoja ei riittänyt käynnistämään kestopehkua, eli siitä ei sitten ole mitään apuja lämmitykseen. Itse asiassa päinvastoin, sillä lattia on varmasti jäässä. Ei kanat siitä ole moksiskaan, enkä itse ole siitä huolissani, mutta lämpöjärjestelmäni ei jaksa pitää kanalaa plussan puolella yöaikaan ja vedet jäätyvät. Illalla huomasin pikkuastian olevan hileessä ja ajattelin sen johtuvan siitä, että se on melko lähellä oviaukkoa ja aivan seinässä kiinni. Laitoin astiaan lämmintä vettä ja kauemmas seinästä. Kuinka ollakaan yö oli kuitenkin niin kylmä, että vaikka lämpömittari hyllyllä näytti +1C oli vesi mennyt jäähän. Kaiken kurjinta nippavesiautomaatti oli myös hileessä eikä nipat toimineet. Astia sisälle sulatukseen, lämmintä vettä ja sitten takaisin kanalaan. Astian vieressä roikkuu lämpölamppu (150W) mutta se ei näköjään jaksanut tätä pitää sulana. Laitoin nyt uuden 250W lampun ja toivon sen nyt toimivan riittävänä lämmönlähteenä. Öljytäytteinen patteri on termostaatti tapissaan eikä sen enempään nyt pysty, joten on vain käytävä kanalassa vaihtamassa sulat vedet, jos jäätyy.

Meillä ei ole vielä lunta kuin sellainen sentin paksu kerros, joten lumieristeen laitto on hieman haastavaa. Kävin kuitenkin lapion kanssa keräämässä lunta perustan reunalle. Ei sitä paksulti ole, mutta lumi on aika hötöä, että pitäisi kyllä eristää. Käyn vielä myöhemmin lapparoimassa lisää, nyt ei oikein tuossa pakkasessa kovin kauan kerralla viitsi olla.

Alexandra ja Josefiina munivat joka toinen päivä, ja mielestäni Alexandra tasasi rytmin samaksi kaverin kanssa, että on sitten samana päivänä. Eilen oli jompikumpi muninut lattialle eikä pesään, joten kovin oli muna kylmettynyt. Toivottavasti ei nyt jäätynyt sentään, mutta talteen tietenkin sen otin. Ai että ovat hyvän makuisia, vaikka pieniä ovatkin. Pikkaisen saisi lisää tulla munia, näillä ei oikein kaksi ihmisenlasta pärjää. Ostomunat jäävät kyllä heti, kunhan hieman piristyy muninta. Toiveena olisi, että Alicia alkaisi munia nyt pikapuoliin. Ehkä kun kylmät hieman hellittää. Usko on jo mennyt Juliaanaan, ei taida vanha tantta enää munia sitten suoda meille. Olkoon nyt viettämässä eläkepäiviään, eihän tuo paljon haittaakaan ja Georg on edelleen siihen kovin mieltynyt.

Tällaista, täällä pakkasen kourissa taistellaan eikä mihinkään mennä diesel autoilla tässä kelissä, kun ei ole meillä päin ollut arktista naftaa myynnissä. Kaikkea on, joten mennään sitten kaupoille kun lauhtuu.