Kyllä on hankala paikka, kun ajateltiin jossakin vaiheessa hippaista lomalle viikoksi. Ketä tänne nyt saa hoitamaan noita hirmuja. Eilen aamupäivällä emäntä kävi kanalassa yhden lapsenlapsen kanssa katsomassa kanoja ja antoi niille jyviä purkista. Eikö vaan meidän hirmu Georg hyökkää naama punaisena kimppuun ja oli oikein raivona niin, että muut säikähtivät ja orrelle karkuun. Olenko liian paljon yksin niitä nyt hoidellut, kun ketään muuta ei siedä kanalaansa käymään ollenkaan? Kasvattaja kyllä sanoi, että pois sellaiset jotka käyvät kimppuun, nirri pois vain, mutta kun meidän kukko on muuten niin mukava ja herrasmies kanoilleen.

Alexandrasta huomasin, että sillä on puolipäätä ihan kaljuna. Olisiko nyt niin, että Jooseppi kun katkerana käy sitä nokkaisemassa, Georgin sitä polkiessa, että ihan höyhenet ovat lähteneet päästä. Enpä tiedä mitä tällaiselle asialle on tehtävissä. Ei kai aina ole vain henki pois ainoa ratkaisu, jos joku menee hieman oudosti. Olen nyt huomannut, että muninta on melko epäsäännöllistä. Toisinaan on kaksi munaa joka toinen päivä, mutta usein käy niin, että on vain yksi muna. Alicia ei vielä ole aloittanut munintaa, joten sekin on vielä hieman odotuksessa. Voihan se olla, kun sillä oli se poikasena olo aika paljon sairastelua ja muutenkin on sellainen ”muissa maailmoissa” kuljeksia, että siksi kestää aloitus paljon kauemmin kuin muilla. Tiedä sitten, onko jotenkin vioittunut eikä muni ollenkaan. Pitäisi varmaan ottaa muutama muniva kana lisää, näillä munilla ei oikein kovin pitkälle koostu. Täytyy kasvattajan kanssa jutella, kun minä olisin niitä värikkäitä Mille Fleurejä halunnut. Voiko ne olla yhdessä, vai klopsautetaanko pienemmät armotta saman tien. Onhan se tietty hienoa, kun on yhtä puhdasta rotua, mutta kun en nyt toistaiseksi ainakaan ajatellut näitä sen kummemmin jalostaa, vaan ihan omaksi iloksi pitää. Ei oikein jaksaisi odottaa, että tulee omasta takaa poikasia, jos vaikka joskus joku alkaa hautoa. Suurin osa on kuitenkin varmaan taas kukkoja, eli menee ikuisuus ennen kuin muninta on siinä pisteessä, että on omavarinen kananmunien suhteen.

Pakkasset on taas aivan tapissaan eli ei kai tässä sitten muuta pysty / jaksa kuin lämmittää mökkiä ja kanalaa. Perskatti kun harmittaa…. Ostin varta vasten puita, kun näytti että on niin vähän, vaan ne ovat aivan litimärkiä ja sihinä vain kuuluu, kun niitä polttelee. Ei se märkä puu oikein edes tahdo lämmittää, jos sen lopulta saa syttymään ja palamaan. Keväällä on tehtävä itse puita, että saa ne kesällä kuivaksi ja riittää varmuudella vaikka polttaisi kuinka paljon hyvänsä. No, kyllä tämä tästä.