Tänään kävimme hakemassa Ouluntullin Nesteen treffipaikalta Torniosta kasvattajan tuomat kanat. Pientä ristiriitaa edellisen päivän kirjeenvaihdossa. Oli välillä tarkoitus vaihtaa kaksi kääpiökochin tulijaa kolmeen millefleuriin, mutta  jotenkin meni viestien kanssa ristiin, eli pysyttiin sovitussa. Nimet hieman tässä vaihtui jo, mutta nyt ovat seuraavat: Mille Fleur kukko = Felix, kanat = Isabella ja Michelle, sekä kochit = Aurora ja Tiffany. On ne niin kivoja, voi että minä tykkään minun pikku kanoista.

Matka meni melko hyvin, ihan pientä kuittailua sieltä laatikosta kuului ja joku kaiketi sai hieman tukkapöllyä, mutta muuten hyvin. Perillä sitten pika pikaa kanalaan, että pääsivät syömään ja juomaan ja vähän edes väljempiin tiloihin. Eihän tuo pikku koppero nyt suuren suuri ole, mutta ehkä siinä on parempi edes hetken tutustua ennen kuin menevät samoihin tiloihin muiden kanssa.

Aivan hirvittävän älämölön nostivat vanhat asukkaat. Jopa Juliana, joka ei ole liki vuoteen pukahtanutkaan, sai eloa aikaan. Kaakatti ihan oikeastaan eniten koko porukasta. Tietenkin Jooseppi taas villitsi kaikki huutamaan kurkku suorana. En tiedä mikä pelkuri se oikein on kaikelle uudelle. Rauhoittuivat kuitenkin ja asettuivat aloilleen. Eivät uudet kuitenkaan juoneet heti alkuun yhtään mitään. Ihan kuten tekivät viime kesäkuussa kaikki muutkin. Kesti pitkään ennen kuin näin yhdenkään juovan, mutta lopultahan sekin viime kerralla onnistui. Ajattelin kuitenkin ostaa yhden pienemmän nippapullon lisää. Kaikki kuitenkin söivät, kun niille laitoin erikseen jyviä ja saivat jopa toisten herkkua: leivän palasia. Illalla kävin sammuttelemassa valot ja kauhuissani odottelin mitä siellä odottaa. Kochit olivat lattialla nurkassa yhdessä pikku mytyssä, mutta muut olivat lennähtäneet orrelle nätisti. Rauha maassa ja valot pois.

Toinen kääpiökochin on Julianan poikanen. Tuli vain mieleen, että ei kai se ole vain voinut tunnistaa sitä? Jokin kuitenkin eriskummallinen tilanne oli, kun se käyttäytyi aivan eri tavalla kuin koko aikana tähän asti. Luulen muuten, että se muni eilen, koska lattialla ollut muna oli hieman eri mallinen kuin muiden. Itse asiassa saman mallinen vähän pitkulainen kuin oli kerran pikkupuolen lattialla. Kaikki muut ovat olleet hieman pienempiä ja enemmän pyöreän mallisia lisäksi ne on munittu pääasiassa pesään.

Millet%2013032016.jpg